Glidecreme – når sexlivet skal køre som smurt

11 februar 2018 Astrid Pedersen
Glidecreme - når sexlivet skal køre som smurt

De fleste kvinder oplever, i takt med at de bliver ældre, og kroppen mister sin naturlige elasticitet, at det også bliver mere vanskeligt at have ubesværet sex. Selv med et langt og fyldestgørende forspil, og selv om lysten og glæden ved sex er 100% til stede, vil der være smerter og ubehag forbundet ved samlejet – simpelt hen fordi hele oplevelsen bliver for tør, for at sige det ærligt og ligefremt.

Lad ikke alderen tage lysten fra dig

Dette skyldes, at kroppens hormonbalance efter overgangsalderen ændrer sig markant. Dette har i mange tilfælde indflydelse på, hvor meget eller lidt lyst man har, og for langt størstedelen betyder det, at det er nærmest umuligt at have sex uden hjælp fra en form for lubrikant – altså glidecreme. Glidecreme gør det muligt for manden at penetrere kvinden – eller for kvinden at dyrke solosex ved hjælp af sexlegetøj som for eksempel dildo eller vibrator – uden at der opstår smerter som følge af gnidningsmodstand.

Hvilken type glidecreme skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende to former for glidecreme: Den vandbaserede og den siliconebaserede. I meget få tilfælde kan du stadig finde oliebaseret glidecreme, men denne er tærngt i baggrunden til fordel for den siliconebaserede, som slet ikke fedter, og har de samme smørende egenskabder. Vandbaseret glidecreme anbefales især, hvis du anvender kondom eller sexlegetøj, da den ikke, i modsætning til den siliconebaserede, kan risikere at nedbryde gummiet. Den vandbaserede variant af glidecreme klistrer noget mere end den siliconebaserede, som ikke tærnger ind i huden, og derfor anbefales til anvendelse ved analsex.

Kan jeg købe glidecreme online?

Hvis du ikke er tilfreds med det lokale apoteks udvalg af glidecreme (eksplorationscreme er så håbløst gammeldags), kan du med fordel gå online og finde en glidecreme, som passer til dig. På beulig.dk kan du finde et stort udvalg af glidecreme og andre hjælpemidler, som kan hjælpe dit sexliv på vej – uanset din alder!

Flere Nyheder